وبمستر کیست؟
وبمستر کیست؟
در این مقاله قصد داریم راجب وبمستری و کسبوکار اینترنتی صحبت کنیم اگر به این موضوع علاقه دارید، به موارد زیر در مقاله پرداخته میشود.
- وبمستر کیست؟
- وظایف وبمستر چیست؟
- وظایف مهم وبمستران متخصص
- وبمستری شغل یا کسبوکار
- راههای کسب درآمد از وبستری
- آیا وبمستری شغل پولسازی است؟
وبمستر کیست؟

وبمستر کیست؟
به مدیر سایت، وبمستر میگویند فردی که مسئولیت بازاریابی و فروش، توسعه امکانات، مدیریت محتوا و امنیت سایت را به عهده میگیرد، وبمستر است.
معمولاً در سایتهای کوچک، تمام وظایف وبمستری به عهده یک نفر میباشد؛ یعنی شخص باید بر تولید محتوا، بازاریابی و فروش، نگهداری و امنیت سایت مسلط باشد و مسئولیت ۱۰۰٪ تمام موارد را به عهده بگیرد.
ولی در سایتهای بزرگ معمولاً مسئولیت هر بخش را فرد یا گروهی به عهده میگیرد؛ مثلاً وظیفه گروه تولید محتوا ایده پردازی، سناریوی محتوا و تدوین برنامه انتشار محتوا و … است که باید مسئولیتش قبول کنند.
وبمستر در سایتهای بزرگ بیشتر نقش ناظر کیفی و مدیریت هماهنگی وظایف بین اعضا را بر عهده دارد یکی از ویژگیهای وبمسترها این است که باید هرروز خودشان را بهروز کنند و به جدیدترین ابزارهای حوزه دیجیتال آشنا باشند و در صورت لزوم از آن استفاده کنند و باید آنقدر توانایی داشته باشند که در صورت عدم حضور یکی از اعضای گروه خودش بتواند بهصورت کامل وظیفه آن شخص را به عهده بگیرد.
وظایف وبمستر چیست؟

وظایف وبمستر
وظایف وبمستر متناسب با استراتژی سایت یا کسبوکار اینترنتی مشخص میشود؛ یعنی ممکن است در بعضی از سایتها که تنها استفاده مفید از سایت بهعنوان کاتالوگ آنلاین است؛ فقط تمدیدهاست و دامنه باشد.
ولی سایتهای بزرگتر، از تولید محتوا، استراتژیهای بازاریابی اینترنتی، پیادهسازی قیف فروش، تدوین کمپینهای بازاریابی مختلف و خیلی موارد دیگر جزء وظایف وبمستر یا گروه وبمستران باشد در ادامه به برخی از جزئیات وظایف وبمستری اشاره میکنیم.
- بررسی وضعيت سرور (هاستينگ) سايت (ازنظر صحت کارکرد، کندی و يا ترافيک آن).
- پاسخگويي و تشکر از بازخوردهای کاربران و تهيه آرشيو از آنها.
- تهيه بانک اطلاعاتي از کاربران سايت (جهت اطلاعرسانی).
- بررسي صحت لينکهای موجود در سايت.
- بررسي عناوين (title) صفحات مختلف سایت.
- بررسي و رفع اشکالاتي که بازديدکنندگان سايت مطرح میکنند.
- ثبت سایت و بالا بردن رتبهی آن در موتورهای جستجو.
- ارائه يادداشتها، وقايع يا گزارشهای روزانه يا هفتگی از طريق وبلاگهای شخصی.
- بررسي منابع ورود کاربران به سايت (referral link).
- بررسي و گسترش کلمات کليدی که موتورهاي جستجوگر سايت را با آن میشناسند.
- بررسي صفحات پر بازديدکننده و کم بازديدکننده سايت و بهبود آنها.
- بررسي صفحاتی که کاربران با ديدن آن از سايت خارج میشوند.
- درک نياز مخاطبان سايت از طريق هماهنگی بين نام سايت و کيفيت مطالب.
- بررسي گستردگی جغرافيايی بازدیدکنندگان سايت، علل آن و گسترش آن.
- نظرسنجی در مورد گرافيک و طراحی وبسايت و سرعت برگزاری صفحات ازنظر کاربران.
- ارائه گزارش ساليانه به بازديدکنندگان درباره عملکرد سايت در طول يک سال گذشته.
- بررسی صفحاتی که مدت هاست بهروز نشدهاند و بهروز کردن آنها.
- ارسال بهموقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصی در شبانهروز.
- بررسي سایتهای پربیننده و مرتبط با سايت جهت درخواست لينک و يا تبليغات در آن سايتها.
- بررسی امکان دو يا چندزبانه کردن سايت (درک نياز مخاطبان).
- بررسی و بهبود ناوبری سايت برای کاربران.
و …
وظایف مهم وبمستران متخصص

وظایف مهم وبمستر
طراحی سایت (Web design)
گاهی ممکن است سایت ما از دسترس خارج شود؛ باید به اصول طراحی سایت آشنا باشیم و بررسی کنیم که مشکل از کجا بود است.
شاید افزونهها باهم تداخل دارند، ممکن است مشکلات امنیتی و اسپم برای سایتمان پیشآمده باشد و یا علت دیگری داشته باشد و ممکن است بخواهیم برخی از چیدمان سایت را عوض کنیم و از لحاظ UX (تجربه کاربری) سایت را بهبود ببخشیم باید توانایی این را داشته باشیم که این کارها را انجام دهیم مشکلات سایت خود را حل کنیم.
سئو (SEO)

بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO – Search Engine Optimization)
یکی از مهمترین و حیاتیترین مسائل در وظایف وبستری است یعنی کاری کنیم که در کلمات استراتژیک مربوط به کسبوکارمان نسبت به رقبا در رتبه بالاتر و بهتری قرار بگیریم تا بتوانیم نسبت به رقبا در کلمات کلیدی کسبوکارمان ورودی بیشتری از گوگل نسبت به رقبا داشته باشیم و مخاطب بیشتری را از کل بازار را سهم سایت خود کنیم.
پس باید وبمستر به اصول سئو داخلی و خارجی تسلط کامل داشته باشد.
بازاریابی اینترنتی (Internet marketing)

بازاریابی اینترنتی Internet marketing
ما قبلاً راجع به بازاریابی اینترنتی مفصل توضیح دادیم پس شما را به مقاله بازاریابی اینترنتی چیست هدایت میکنیم
ولی بهصورت خلاصه باید با انواع روشهای بازاریابی اینترنتی مسلط باشیم باید توانایی این موضوع را داشته باشیم که از روشهای مختلف مخاطب کسبوکار را جذب کنیم.
باید فرآیند تبلیغات، بازاریابی، برند سازی، فروش از طریق بازاریابی اینترنتی آشنا باشد.
تبدیل (conversation rate)

تبدیل conversation rate
یکی از وظایفی که به درآمد بیشتر ختم میشود بحث تبدیل است یعنی اینکه وقتی با استفاده از بازاریابی اینترنتی و روشهای دیگر مخاطب ما وارد سایت میکنیم باید با استفاده از روشهایی سعی کنیم مخاطب را به مشتری تبدیل کنیم که معمولاً با استفاده از روشهای جذاب و خدمات رایگان اطلاعات تماس مخاطبان را به دست میآوریم و سپس با استفاده از کمپینهای مختلف، بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل میکنیم که هرچقدر تعداد و نرخ تبدیل ما بیشتر باشد.
درواقع نرخ تبدیل یا conversation rate بیشتر خواهد بود و سود بیشتری از همان تعداد بازدیدکننده جذب میکنیم.
تبلیغ نویسی (Copywriting)

تبلیغ نویسی Copywriting
تبلیغ نویسی درواقع زیرشاخهای از بازاریابی اینترنتی محسوب میشود و هدف از تبلیغ نویسی نوشتن متنهای ترغیباتی که مخاطب بعد از خواندن متن ترغیب به تماس با ما یا انجام کاری که ما از قبل برنامهریزی کردیم شود.
و درنهایت منجر به سفارش محصول یا خدمات ما میشود که بحث بسیار مهمی است که بخشی از نرخ تبدیل بستگی به همین تبلیغ نویسی دارد به عبارت دیگر با استفاده از کلمات و محتوا سعی کنیم نظر مخاطب را جلب کنیم و تمایز خود را نسبت به رقبا بهتر بیان کنیم تا اقدام به سفارش و خرید محصولات و خدمات خودمان را بیشتر کنیم.
گوگل آنالیتیکس (Google analytics)

گوگل آنالیتیکس Google analytics
خیلی از دوستانی که برای مشاوره پیش مشاوران مدیرآموز میآیند مشکل عجیبی دارند بعضی از فروشگاههای اینترنتی با ورودیهای زیادی که از کلمههای استراتژیک کسبوکارشان دارند و توانستهاند بازدید جذب کنند ولی متأسفانه نرخ خریداران به بازدیدکنندگان بسیار پایین است و به دنبال راهحل این مشکل هستند با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوان رفتار مخاطبانمان را بررسی میکنیم و علت عدم خرید از محصولات با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوان پیدا کرد.
وبمستری شغل یا کسبوکار

شغل یا کسب و کار
همانطور که میدانیم شغل و کسبوکار باهم تفاوت دارند وقتی به شما میگوییم من شغل دارم یعنی اینکه من باید در محل کار حضور داشته باشم تا بتوانم درآمد یا حقوقی کسب کنم ولی وقتی میگویم کسبوکار دارم یعنی حتی بدون حضور شخص من کسبوکار برای ما درآمد ایجاد میکند.
اگر شما شاغل باشد به سفر بروید بهجز اینکه در سفر درآمدی به دست نمیآورد بلکه حقوق هم نمیگیرید ولی اگر کسبوکار داشته باشید شما در سفر هم درآمد دارید.
خب حالا وبمستری شغل است یا کسبوکار
جواب هر دو یعنی میتوانید برای دیگران سایت طراحی کنید و درواقع وبمستری سایتهای دیگران باشید و پول دریافت کنیم که این میشود شغل شما و میتوانیم کسبوکار خود را راهاندازی کنیم و کسبوکار ما برای ما کسب درآمد کند.
راههای کسب درآمد از وبستری

کسب درآمد
برای دستهبندی راحتتر خودمان راههای درآمدی را به سه دسته طبقهبندی کردیم.
کارمندی: این روزها در سایتهای استخدامی عنوانهای وبمستری و تخصصهایی مرتبط به وبمستری زیاد به چشم میخورد میتوانید وبمستری سایتهای دیگران بشویم و یا در سایتهای بزرگ برخی از وظایف وبمستری را به عهده بگیرید و کسب درآمد کنیم.
فریلنسری: میتوانیم در منزل خود کسب درآمد کنیم از طریق سایتهای فریلنسر یا سایتی برای خدمات خودمان بزنیم و خدمات خود و نمونه کارهای خود را برای نمایش دهیم و مشتری جلب کنیم و یا روشهای دیگر پروژه بگیریم و پس از اتمام پروژه پول خود را دریافت کنیم.
راهاندازی کسبوکار شخصی: میتوانید با شخصی در بازار شراکت کنیم و جنس را از بازار تهیه کنیم و در اینترنت به فروش برسانیم و یا محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت ارائه کنیم و کسبوکار خود را راهاندازی کنیم و دیگر شاغل باشد بلکه صاحب کسبوکار باشیم و کسب درآمد کنیم.
آیا وبمستری شغل پولسازی است؟

راههای کسب درآمد
با توجه به اینکه هرروز میبینیم که یک اپلیکیشن یا یک سایت جدید رونمایی میشود که خدماتی را که قبلاً بهصورت سنتی و آفلاین بود را در بستر اینترنت ارائه میدهد و با تمایزی که نسبت به خرید آفلاین و سنتی به نفع مخاطبان است بهزودی شاهد این موضوع خواهیم بود که اکثر مردم برای جستجوی نیازهای خود در گوگل جستجو میکنند و بهمرور تمام کسبوکارها خواهان این میشوند تا در گوگل حضور داشته باشند چونکه خیلی از مشتریان بالقوه در این فضا وجود دارند
حال کسبوکارها برای ورود به این فضا نیاز به متخصصانی که این راه و روشها را کامل بلد باشد دارند تا بتوانند خدمات و محصولاتشان را در این فضا منتشر کنند و بتوانند سهمی از بازار را به دست بیاورند.
پس مجبورند یا کارها را برونسپاری کنند یا وبمستری استخدام کنند حال هرچه ما حرفهایتر و باسابقهتر باشیم حقوق و قیمت پروژههای که میگیریم بیشتر میشود پس بهزودی همه به این سمت خواهند رفت و افراد موفق میشوند که قبل از دیگران سهم بیشتری از بازار را برای خود جذب کرده باشند.
حال اگر کسبوکاری در اینترنت حضور نداشته باشد چه میشود؟
مشتریان بالقوه اینترنتی را دست میدهید.
فروششان نسبت به رقیبان خود که هم دنیای واقعی حضور دارند و هم در دنیای اینترنتی محصولات و خدمات ارائه میدهند کمتر میشود و درنتیجه سود کمتری به دست میآورید.
کسی از برند و فعالیتهای شما با خبر نمیشود.
و بزرگان بازاریابی اینترنتی پیشبینی کردهاند که اکثر کسبوکارهای که وارد اینترنت نمیشوند بهزودی از بین خواهند رفت.
از چه راهی میتوانیم تمام مهارتهای موردنیاز وبمستری را به دست بیاوریم؟
راهحل اول: با تمرکز بر هر یک از مهارتها سعی کنید و مهارت کسب کنید و باتجربه شوید که من به شما خواندن مقالات همین سایت رو پیشنهاد میکنم و مقالات موجود در اینترنت و سؤالاتی که برایتان پیش میآید رو تو کامنتهای سایت ما بنویسید و منتظر جوابش از طرف ما باشید.
راهحل دوم: شرکت در دوره وبمستران متخصص که تمامی مهارتها و مهارتهای دیگری که نیاز است تا شما توانایی درآمد از اینترنت را داشته باشید و بتوانید بهعنوان یک متخصص از فضای دیجیتال درآمد داشته باشید را کسب میکنید.
حتماً صفحه زیر را مطالعه کنید تا اطلاعات کاملتری از دوره را به دست آورید.
مطلب خوب و مفیدی بود. ممنون از شما.
خداقوت
مرسی مقاله عالی بود جامع و کامل
موفق باشید